Internationale Projecten en kansen


 

www.vecteezy.com

VRAAG: “Wij helpen bedrijven zakelijke kansen te creëren in West-Afrika, kunnen wij u helpen?” ……..

Antwoord: “We hebben AFRIKA gedekt, we hebben een kantoor in Zuid-Afrika.”
Als ik nu zou vragen: “Wij helpen bedrijven zakelijke kansen te creëren in Kazachstan, kunnen wij u dan helpen?” ….. en het antwoord was “We hebben Azië gedekt, we hebben een kantoor in Bangkok”, je zou het een dwaze (bijna domme) reactie vinden.

Ik krijg vrij vaak de eerste reactie als ik met bedrijven praat over zakelijke kansen in West-Afrika. Helaas zien wij Nederlanders Afrika als ‘één amorfe’ locatie. De feiten zijn dat de Afrikaanse Unie uit 55 lidstaten bestaat, allemaal verschillend, sommige zo groot als Europa, cultureel divers en met een verschillende bedrijfsethiek, afhankelijk van waar u zich bevindt.

Sommige landen hebben talrijke culturele scheidslijnen, talrijke talen. Van iemand in Zuid-Afrika verwachten dat hij alle lokale subtiliteiten begrijpt, getuigt van gebrek aan begrip, bijna een uiting van gebrek aan respect voor Afrika.

Afrika kan en zal zijn vruchten opleveren voor degenen die bereid zijn tijd, moeite en geld te investeren in deze opwindende groeimarkten.

Afrika heeft niet alleen 8 van de 15 snelst groeiende economieën, het is ook het enige continent waar de bevolking groeit. Het heeft ook de jongste bevolking van alle continenten. Opgeleid, werklustig en in ontwikkeling, bedrijven die willen groeien bewijzen zichzelf een slechte dienst door deze markt te negeren.

Stuur ons een bericht ( info@ondernemeninbuitenland.nl ) als je meer wilt weten over de groei die West-Afrika doormaakt en de prikkels voor bedrijven om de markt te betreden.

(Map thank you vecteezy.com)

#oib #ondernemeninbuitenland #connectingbusineses#digitaltransformation #entrepeneurship #globaltrade #WIN-WIN #groei #business #export #investering #afrika #winst